Les vaques d'en Mel



Aquesta setmana hem visitat "Les Vaques d'en Mel", a la masia El Pujol de Sant Joan de les Abadesses, el Ripollès.







Ha sigut una visita molt entretinguda, on el seu cuidador, en Simone,  ens ha explicat d'on provenen i com s'elabora el formatge amb certificat ecològic.

Té 9 vaques de raça Valldostana, provinents de la regió d'Aosta, al nord d'Itàlia d'on ell és originari, unes vedelles que han nascut al Mas i un toro originari de Catalunya. Són una raça rústica de muntanya, de potes curtes i productores de llet de qualitat superior.


Hem començat la visita veient els estables desde dins, on ell muny les vaques dos cops al dia. 










Després les hem acompanyat a pasturar dins la mateixa finca, que té moltes hectàrees de terreny i per on elles es mouen com peixos dins l'aigua. 





Hem vist la cava on es maduren els formatges, en té de més tendres tipus taleggio, i de més madurats.








 I per acabar hem degustat una varietat dels formatges que elabora, tots boníssims!!










Comentaris