Pastís de llimona


Ingredients necessaris:


- Per al purè de llimona

  • 1 llimona
  • Aigua
- Per al glacejat

  • 1 llimona
  • 90 gr de sucre
  • 2 cullerades de sucre llustre

- Per a la massa

  • 160 gr de sucre
  • 160 gr de mantega pomada
  • 3 rovells d'ou
  • 3 clares d'ou
  • 160 gr de farina tamisada
  • 2 cullerades de llevat tamisat 7 gr.



Preparació del pastís

- Per al purè de llimona:

Bulliu una llimona sencera amb aigua, fins que estigui molt tova.
Escorreu-la, deixeu-la refredar i tritureu-la fins a convertir-la en purè.

- Per al glacejat:

Bulliu 90 gr de sucre i el suc d'una llimona, fins que el sucre estigui ben dissolt, i afegiu-hi el sucre llustre.



- Per a la massa:

Bateu la mantega i la resta del sucre, que quedi esponjós. Afegiu-hi els rovells i el purè de llimona.





Afegiu-hi les clares, batudes a punt de neu, la farina i el llevat, barrejant-ho amb una espàtula, amb moviments lents.




Poseu la massa en un motlle allargat i coeu-la al forn calent, 170ºC, 35-45 min.





Cobriu el pastís amb el glacejat quan encara estigui calent.

Deixeu-lo refredar 15' i retireu-lo del motlle.




 










Comentaris