Ingredients necessaris:
- Per al purè de llimona
- 1 llimona
- Aigua
- Per al glacejat
- 1 llimona
- 90 gr de sucre
- 2 cullerades de sucre llustre
- Per a la massa
- 160 gr de sucre
- 160 gr de mantega pomada
- 3 rovells d'ou
- 3 clares d'ou
- 160 gr de farina tamisada
- 2 cullerades de llevat tamisat 7 gr.
Preparació del pastís
- Per al purè de llimona:
Bulliu una llimona sencera amb aigua, fins que estigui molt tova.
Escorreu-la, deixeu-la refredar i tritureu-la fins a convertir-la en purè.
- Per al glacejat:
Bulliu 90 gr de sucre i el suc d'una llimona, fins que el sucre estigui ben dissolt, i afegiu-hi el sucre llustre.
- Per a la massa:
Bateu la mantega i la resta del sucre, que quedi esponjós. Afegiu-hi els rovells i el purè de llimona.
Afegiu-hi les clares, batudes a punt de neu, la farina i el llevat, barrejant-ho amb una espàtula, amb moviments lents.
Poseu la massa en un motlle allargat i coeu-la al forn calent, 170ºC, 35-45 min.
Cobriu el pastís amb el glacejat quan encara estigui calent.
Deixeu-lo refredar 15' i retireu-lo del motlle.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada