Roos Empuriabrava







Ahir la nit va tenir lloc la inauguració del restaurant del << chill out >> Roos d'Empuriabrava, ara batejat com The Singular Space.

El lloc està situat al costat dels aiguamolls de l'Empordà, on hi havia hagut antigament el restaurant La Llar. L'entorn és ideal per anar a desconnectar del bullici del dia a dia.

Hi ha una gran terrassa exterior on pots pendre una copa de vi, un coctail o una copa de cava i banyar-te a la piscina tot escoltant música en viu. Oferiran actuacions de música jazz dos cops a la setmana.









Quim Oliu, el xef, ens va explicar el tipus de cuina que elaboren.

Aquesta temporada incorporen la barca d'espetos, amb peix de la costa com sardines, llobarro, calamar o pop fets al caliu amb fusta d'olivera.


També fan cuina tradicional empordanesa i plats peruans, com el pollastre a l'estil "sureño", cuit al forn amb un estil particular.

El subxef, Lluís Vallir, ha treballat al restaurant de Lima, Astrid & Gastón, del prestigiós xef Gastón Acurio.

Al mejador hi tenen la taula amb una capacitat més gran de comensals del món (uns 25)

Conserven mobiliari rústic antic i les parets estan decorades amb obres del pintor Humberto Tran.







Un cop fet el tour per l'interior de la taula ens esperava una degustació d'alguns dels plats que ofereixen a la carta.



Per regar el menú tenim vi rosat Vivanco de DO la Rioja i cava brut Ellis.




Primer ens van portar un pa amb tomàquet, pernil de glà, croquetes de varis tipus i embotit de pagès mentre les sardines es feien als espetos.




Quin gust tan saborós tenien aquestes sardines, meloses, ben cuites i saladetes....les millors que he probat a la meva vida!





 I arriba un vi blanc que em va encantar, de DO Penedès, el Violet Marta, suau i afruitat, una delícia pel paladar!





Els gambons de Roses, brutals!!












També van enfilar butifarres i les van presentar tallades sobre pa amb tomàquet.

El desfase ja va arribar amb els cargols secs amb salsa, que no vaig recordar fotografiar de lo a gust que me'ls vaig anar menjant....







Ambient guapo, música de saxo, llums ambientals discotequeres....





I el que havia estat desitjant probar desde que ho havia llegit, el pollastre estil sureño peruà.....no tinc paraules per descriure com es desfeia i la salsa picantona que duia era per llepar-se els dits....






En resum, l'atenció que vam rebre va ser excel.lent desde l'arribada fins el comiat. En tot moment els propietaris es preocupaven de si tot estava bé, el cap de sala Eric Oliu ens va estar portant tot el que ens faltava amb una educació digna d'haver estat maître del Celler de Can Roca durant 22 anys.


La propera vegada vidrem a probar una cosa que em va cridar l'atenció, el xuixo a l'espeto, té pinta de ser sublim!!!


I com no, a pendre algun coctail i escoltar bona música amb les amigues!

Fins aviat familia!


















Comentaris