Tartana Can Massanet








Ahir va ser una d'aquelles nits que seran difícils d'oblidar.

Em van portar a un restaurant del que no n'havia sentit a parlar mai, Tartana Can Massanet.

Està a 5' de Figueres, a la crta d'Olot, a la masia Can Puig Massanet s/n.

Costa una mica de trobar perquè no hi ha indicacions enlloc i desde la carretera no es veu, però si hi vas amb algú que ja s'ho coneix o poses el google maps hi arribes sense complicacions.






Només d'arribar, l'inmensitat de la masia ja em va deixar eclipsada.




Em fascinen les masies antigues restaurades, aquesta és del segle XVIII i l'estàn restaurant poc a poc.



Tenen la cuina tota feta de vidre i desde l'exterior pots veure el que s'està cuinant als fogons.




L'entrada amb la tartana antiga restaurada és preciosa. Una bona il.luminació i elements moderns contrasten amb el terra i les parets de pedra originals de la casa.




Tenen una petita recepció on la cap de sala et rep i t'acompanya a la teva taula. Hi han diversos espais que són les estances de la masia que han habilitat com a restaurant.



A cada sala hi han una o dues taules, la principal és una taula per uns 20 comensals i la resta són sales petites amb taules petites ben separades les unes de les altres.







Conserven elements com un trull d'oli, pedres de molí, neveres del segle XVIII,  estris del camp, mobiliari de l'època i tot de detalls de la decoració fan d'aquest restaurant una joia de l'arquitectura catalana.







No tenen carta física, l'Estel,  la cap de sala, és l'encarregada d'explicar la filosofia que tenen de restaurant. Només treballen amb producte de Km0, fresc i cada dia elaboren plats nous.

T'ofereixen uns entrants per compartir i el plat principal és a elegir entre carns i peixos que tenen frescos del dia i també és a compartir un d'ells.

Les begudes també són fetes artesanes, com la cervesa empordanesa Limbik, feta per en Xavier Pujol de Figueres i tenen 4 varietats, que al llarg del sopar vam degustar, totes d'un sabor diferent, una sense gluten, dues afruitades i rossa una belga.





Els vins també són de productors ecològics i no tenen marques de refrescs de multinacionals, ja que no va amb concordància amb la seva flilosofía de restaurant.

Vaig tenir el privilegi de poder elegir el plat principal i no vaig dubtar quan vaig sentir la paraula "txuletón". S'em van obrir els ulls com plats, ja que no és freqüent trobar aquesta carn a les nostres terres.

Els entrants eren:

- Espàrrecs verds amb llit de carpaccio de maduixa i pernil.



- Gaspatxo de síndria.




- Pastís de porros.




- Pa hindú amb cloïsses i salsa verda.



El moment de veure el txuletón va ser sublim. Acompanyat d'amanida amb una vinegreta dolça i patates de dos estils, fregides i a l'estil amanida alemana, realment una delícia.

Teniem una pedra calenta al costat de la taula i ens feiem la carn al nostre gust.

La carn era de qualitat extraordinària, melosa i d'un gust espectacular.














Ja no cabiem als pantalons però amb la meva gula vaig ser capaç de
demanar un postre que era una crema de llimona molt i molt bona.


En acabar el sopar, unes tres hores després, entre xerrameca i cerveses, el propietari i xef, Alberto Lopez, ens va fer un tour pel restaurant explicant la història de cada racó i la reforma que ha anat fent al llarg dels tres anys que porten rehabilitant la masia amb la seva familia i parella.

A dalt hi ha una terrassa on hi fan còctels de tot tipus i aquest estiu comencaran les actuacions musicals i sessions de cinema a la fresca on tothom hi serà convidat a través de les xarxes socials. A instagram els podeu seguir @tartanacanmassanet












































Comentaris